Zwarte-keuken

Zwarte keuken kopen? Ontdek hier de trends!

Ben je bezig om een nieuwe keuken uit te zoeken? Of wil je alvast wat inspiratie opdoen voor je nieuwe keuken over een x aantal jaar? Ongeacht wat de inrichting van je woning is, kun je voor een zwarte keuken kiezen. Een zwarte keuken brengt een prachtige uitstraling met zich mee, terwijl je ook nog een fraai contrast kunt creëren.

Bijkomend voordeel: je kunt tegenwoordig uit veel soorten zwarte keukens kiezen. Heb je bijvoorbeeld het liefste een mat zwarte keuken? Of gaat je voorkeur uit naar een zwarte keuken met hout? De mogelijkheden op dit gebied zijn inmiddels eindeloos!

Inhoudsopgave

Mat-zwarte-keuken

Mat zwarte keuken

Lange tijd was het een trend om een auto mat zwart te wrappen. Die trend is inmiddels over, maar dat geldt niet voor keukens. Het is nog steeds een ware trend om voor een mat zwarte keuken te kiezen.

Met een mat zwarte keuken creëer je een unieke uitstraling. Een unieke uitstraling die totaal niet te vergelijken is met de uitstraling van een hoogglans zwarte keuken.

Door voor een mat zwarte keuken te kiezen, heb je bijvoorbeeld geen last van weerspiegeling. Ook heb je geen last van vingerafdrukken; die zijn op het mat zwart een stuk minder zichtbaar dan op hoogglans zwart. 

Heb je in je woning voor een industriële of moderne stijl gekozen? Dan kun je eigenlijk niet om een mat zwarte keuken heen. Een mat zwarte keuken past perfect bij deze woonstijlen en zorgt voor een fraai geheel!

Zwarte-keuken-industrieel

Zwarte keuken industrieel

Indien je een industriële inrichting hebt, kun je prima voor een mat zwarte keuken kiezen. Je kunt echter ook voor een industriële zwarte keuken kiezen. Een zwarte keuken industrieel kenmerkt zich door de volgende punten:

  • Strakke lijnen. Alle elementen van een industrieel interieur zijn strak vormgegeven. Dat geldt dus ook voor de keuken.
  • Robuuste uitstraling. Een zwarte keuken industrieel heeft een robuuste uitstraling. Een uitstraling die lastig in woorden uit te drukken is; je zou dit zelf eens met eigen ogen moeten aanschouwen.
  • Stoere accenten. In een industriële zwarte keuken draait het ook om stoere accenten. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om stoere handvatten op/van de keuken, maar ook om een stoere achterwand in de keuken.

 

Uiteraard moet je bij zo’n keuken goed kijken naar de rest van je inrichting. Op welke manier heb je je industriële inrichting verkregen? En wat voor zwarte keuken past hier het beste bij? Richt je pijlen in ieder geval op een stoere en robuuste keuken. En op een keuken met een modern design en strakke lijnen.

Zwarte-keuken-met-hout

Zwarte keuken met hout

Een volledig zwarte keuken is voor sommige mensen net iets teveel van het goede. Dit komt mede door de hardheid van de kleur, maar ook doordat zwart een ruimte kleiner kan laten ogen. Wil je juist voor een optisch grotere keuken gaan? En wil je in je keuken een fraai contrast creëren? Dan is een zwarte keuken met hout verreweg de beste optie.

Met een zwarte keuken met hout combineer je twee stijlen: een moderne stijl en een landelijke stijl. Het hout brengt landelijke elementen met zich mee, terwijl de zwarte kleur stoer en modern is. 

Voordeel is dat je met een zwarte keuken met hout alle kanten op kunt. Je hebt de keuze uit verschillende soorten indelingen, maar ook uit verschillende houtsoorten. Wil je bijvoorbeeld voor een keuken met eikenhout gaan? Of gaat je voorkeur uit naar een andere houtsoort? Je hebt op dit moment tal van keuzes!

Zwarte-keuken-met-eiland

Zwarte keuken met eiland

Heb je de nodige ruimte in je woning over voor je nieuwe keuken? Kijk dan eens naar een zwarte keuken met eiland. Door de zwarte kleur geniet je van een prachtige uitstraling, terwijl het eiland zelf voor de nodige andere voordelen zorgt:

  • Met een eiland creëer je meer werkruimte voor jezelf. Dit maakt bijvoorbeeld het koken alleen maar leuker en makkelijker.
  • Je geniet van extra opbergruimte. Dit is zeker het geval als je bij het eiland voor meerdere kastjes kiest.
  • Een eiland werkt sfeerverhogend. De meeste mensen zijn het er wel over eens; met een kookeiland creëer je meer sfeer in je woning. 
  • De functie van je keuken verandert door een kookeiland. Met een kookeiland wordt de keuken eigenlijk een soort van tweede woonkamer. Terwijl je aan het koken bent, kan je partner aan het kookeiland zitten en een boekje lezen. Dit komt uiteraard de sfeer in de keuken alleen maar ten goede.

Spreken deze voordelen je aan? Kijk dan goed naar de exacte ruimte van je keuken. Welke vorm heeft je keuken bijvoorbeeld? En wat voor kookeiland zou hier het beste bij passen? Met een kookeiland kun je tegenwoordig gelukkig alle kanten op.

Zwarte-keuken-met-marmer-blad

Zwarte keuken met marmer blad

Gaat je voorkeur uit naar een keuken met een luxe- en exclusieve uitstraling? Dan kun je eigenlijk niet om een keuken met marmer blad heen. Dit marmer steekt prachtig af tegen de zwarte kleur, brengt een prachtige uitstraling met zich mee en is vrij opvallend. Als je een zwarte keuken met marmer blad binnenloopt, zie je in ieder geval direct het marmer blad.

Bijkomend voordeel: je keuken is 100% uniek. Dit komt doordat elk marmer blad een net iets andere uitstraling en samenstelling heeft. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je buren of vrienden precies dezelfde keuken hebben.

Zwarte-keuken-met-betonlook-blad

Zwarte keuken met betonlook blad

Spreekt een marmer blad je niet helemaal aan? Kijk dan eens naar een betonlook blad in je zwarte keuken. Zo’n blad past perfect in een industriële of moderne keuken, is in tal van varianten te verkrijgen en is ontzettend stevig. Door de robuustheid geniet je jarenlang van je zwarte keuken met betonlook blad!

Achterwand voor zwarte keuken

Met de achterwand in een zwarte keuken kun je veel kanten op:

  • Industrieel. Je kunt ervoor kiezen om deze achterwand industrieel te maken. Zo kun je hier bakstenen laten plaatsen; deze steken prachtig af tegen de zwarte kleur van de keuken.
  • Zwarte achterwand. Je kunt ook voor een zwarte achterwand kiezen. Je keuken vormt hiermee één geheel, maar de keuken kan hierdoor mogelijk wel iets té donker worden.
  • Een andere kleurtint. Uiteraard kun je ook voor elke andere mogelijke kleurtint kiezen. Stem deze kleurtint op je voorkeuren af, maar ook op de rest van je interieur. Deze kleur moet echt 100% in je woning passen.

Welke kleur muur bij zwarte keuken?

Dit hangt volledig van je eigen voorkeuren af. Wil je een fraai contrast creëren? Kies dan voor een lichtere tint, bijvoorbeeld één van de aardse tinten. Wil je een fraai geheel creëren? Kies dan voor een zwarte kleur. En wil je vooral een industriële stijl hebben? Kies dan voor een achterwand van bijvoorbeeld bakstenen.

Welke tegels bij zwarte keuken?

Bij een zwarte keuken staan lichtgekleurde keuken tegels het mooiste. Hiermee creëer je een mooi contrast en laat je de keuken ook een stuk groter ogen. Bijkomend advies is om voor relatief grote tegels te kiezen; ook hiermee laat je je keuken optisch groter ogen. Wel zo wenselijk, aangezien een zwarte keuken vaak iets kleiner oogt.

Welke kleur vloer bij zwarte keuken?

Met de vloer kun je in een zwarte keuken alle kanten op. Het mooiste is, volgens velen, om voor een bruine kleur te kiezen. De bruine vloer steekt fraai af tegen de zwarte keuken, waardoor het geheel al met al een lust voor het oog is. Bijkomend advies is om voor een visgraat vloer te kiezen. Met het welbekende visgraat patroon creëer je een extra dimensie in je zwarte keuken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *