marmoleum

Fill 1

Marmoleum is een vloer die je niet vaak hoort voorkomen. Het is wel een vloer die veel gebruikt wordt. In de volksmond wordt er eigenlijk alleen maar gepraat over laminaat of vloerbedekking. Gelukkig bestaan er nog een hele hoop andere soorten vloeren zoals marmoleum. 

De meeste mensen zijn bij een vloer op zoek naar een vloer die een geruime tijd mee gaat. Een marmoleum vloer is een duurzame vloer die heel wat jaren mee gaat. Dit komt ook mede door het feit dat het een slijtvaste vloer is. De vloer zal dus minder snel slijten dan andere soorten vloeren. 

Daarnaast is het een vloer die geluid isoleert. Wanneer er op gelopen wordt, is dit veel minder hoorbaar dan bij een andere soort vloer. Hierdoor is deze vloer zelfs geschikt voor een flat die erg gehorig is. Zo voorkom je dat bijvoorbeeld de buren last van je hebben. 

Marmoleum heeft wel het nadeel dat het geen waterdichte vloer is. Het is dan ook geen vloer die geschikt is voor in de badkamer. Verder kun je de vloer beter niet op vochtige plekken leggen. Dan kun je het beste voor een ander soort vloer kiezen om vochtschade te voorkomen. Anders moet je de vloer alsnog vervangen.