kurk vloer

Fill 1

Als je rond gaat kijken naar een nieuwe vloer, ga je ontzettend veel verschillende soorten vloeren tegenkomen. Over het algemeen hebben de meeste mensen een bepaalde voorkeur naar vloeren. Een goed voorbeeld van een goede vloer zijn kurk vloeren. Dit zijn vloeren met verschillende grote voordelen. 

Een kurk vloer gaat eigenlijk levenslang mee. Het is alleen van belang dat de coating op de vloer bijgewerkt wordt. Het grote voordeel van deze vloeren is dat ze vochtbestendig zijn. Een kurkvloer kan daardoor prima in een badkamer gelegd worden. Zonder enige problemen kunnen ze vloeren eenvoudig tegen een bepaald vochtgehalte. 

Verder zijn kurk vloeren over het algemeen vrij krasbestendig. Dit komt voor door de glans die erop aangebracht wordt zodra de vloer gelegd wordt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de vloer niet tegen een stootje kan. Over het algemeen kunnen de vloeren heel wat hebben. 

Een ander voordeel van een kurk vloer is het feit dat ze eenvoudig schoon te houden zijn. Er zijn geen naden waar het vuil op een vervelende manier tussen gaat zitten. Dit heb je bijvoorbeeld bij laminaat wel. Het is dus zeker het overwegen waard om naar een kurk vloer te gaan kijken.