Vloer

vinyl vloer | houten vloer | laminaat | marmoleum | linoleum | plavuizen | bamboe vloer | kurk vloer | novilon vloer | epoxy vloer | stenen vloer | vloerbedekking

Fill 1

Een vloer is een zeer belangrijk onderdeel van een ruimte. Wanneer de vloer niet samenhangt met de rest van de ruimte, dan zal dit direct opvallen. Daarom is het belangrijk om goed te kijken welke vloer ideaal is voor een bepaalde ruimte. 

Per ruimte kan het erg verschillen welke vloer het beste is. Zo zal er in een bedrijfsruimte niet snel vloerbedekking liggen. Dan ga je misschien wel voor een epoxy vloer. Het doel van de ruimte moet er in mee genomen worden waarom je precies voor die vloer kiest. 

Daarnaast is het belangrijk dat de vloer op een goede manier schoon te houden is. Een vloer in een woonkamer heeft vaak alleen te maken met oppervlakkig vuil. Een vloer in een keuken daar in tegen kan nog wel eens smerig worden door bijvoorbeeld het knoeien van eten. 

Er zijn veel verschillende dingen waar je rekening mee moet houden bij een vloer. Daarnaast is het van belang dat de vloer bij de woning past en dat hij een mooie uitstraling heeft. Misschien wil je ook wel graag mee met de woontrends.

vinyl vloer

Een vinyl vloer kan een goede uitkomst zijn als je op zoek bent naar een wat goedkopere vloer. Het is wel belangrijk dat je goed gaat kijken welke kleur precies bij de rest van de woning past. Zo moet de vloer passen bij de muren, maar ook bij bijvoorbeeld de deuren. 

In de meeste gevallen is het handig om eerst een klein deel van de vloer te leggen en dan te kijken of je het er mee eens bent. Op die manier kan je voorkomen dat de vloer toch niet jouw ding is en je hem er helemaal uit zal moeten halen.

houten vloer

Een houten vloer is van oudsher al een goede keuze. Het zijn vloeren die het behoorlijk lang volhouden en makkelijk schoon te houden zijn. Daarnaast kan je ze in allerlei kleuren krijgen, waardoor het bij iedere woning wel een goed idee kan zijn om voor een houten vloer te kiezen. 

Per houten vloer kan het verschillen of het bij jouw woning past. Sommige houten vloeren hebben namelijk een patroon en een andere houten vloer is gewoon erg basic. Het is voor jezelf handig om te kijken wat bij jou past en wat je mooi vindt. Zo krijg je het beste resultaat.

laminaat

Laminaat is een niet al te dure vloer, maar wel een erg makkelijke vloer om te leggen. Iedereen kan een laminaat vloer leggen. Ze platen zijn makkelijk in elkaar te schuiven, waardoor je ze eenvoudig recht kan leggen. Het is dus zeker een aanrader als jezelf een vloer wilt leggen. 

Laminaat komt in allerlei kleuren en maten. Daarnaast is het vaak zo dat laminaat lijntjes of andere dingen in het laminaat staan. Het is handig om hier rekening mee te houden als je laminaat wilt leggen. Zo kan je een bepaald patroon maken of juist alles overal en nergens neer leggen.

marmoleum

Marmoleum is een merknaam. Het zijn duurzame grondstoffen die gebruikt zijn om een goede vloer in elkaar te zetten. De vloeren kunnen in vele verschillende kleuren komen en zijn zeer duurzaam. De meeste mensen kiezen om deze reden dan ook voor marmoleum. Het is goed voor het milieu. 

De vloer is gemaakt van een plant die lijnzaadolie levert. Hierdoor is het een duurzame vloer te noemen. Het is een vloer die wel moeilijker te leggen is dan laminaat. Het is dus een kwestie van kijken wat jezelf fijn vindt en mooi vindt. Niet iedereen houdt van dit soort vloeren.

linoleum

Marmoleum is hetzelfde als linoleum. Marmoleum is alleen een merknaam, terwijl linoleum een verzamelnaam is van deze vloeren. Dit houdt dus in de linoleum ook een zeer duurzame vloer is en goed voor het milieu is. Het is volledig gemaakt van een natuurproduct, waardoor het zeker een vloer is die wordt aangeraden. 

In de meeste gevallen kan linoleum in vele woningen en andere ruimtes gebruikt worden. Het ligt er maar net aan wat jij zelf in je woning zal willen hebben liggen. per persoon verschillen smaken, waardoor het belangrijk is dat je hier rekening mee blijft houden.

bamboe vloer

Je zal ook voor een bamboe vloer kunnen kiezen. Een bamboe is uiteraard gemaakt van bamboe. Dit is niet per se heel erg duurzaam. Het zijn wel zeer mooie vloeren die worde gewardeerd door de mooie glans die de vloer kan hebben. De vloer kan in verschillende tinten komen.

Een bamboe vloer kan wel wat lastig zijn om schoon te maken. Dit komt door de naden die de vloer kan hebben. Het is wel een vloer met een mooie uitstraling die de hele kamer kan laten stralen. Daarom is het zeker wel een vloer die een toegevoegde waarde kan hebben.

kurk vloer

Het is ook een mogelijkheid om voor een kurk vloer te gaan. Deze vloeren zijn ook niet al te duur, maar wel makkelijk te onderhouden. Ze hebben weinig onderhoud nodig en zijn over het algemeen vrij eenvoudig schoon te maken. Je bent er niet uren zoet mee om het goed schoon te krijgen. 

De vloeren zijn wel maar in enkele kleuren te verkrijgen, waardoor het wat aan de saaie kant kan zijn. Je kan op die manier geen felle kleuren op de vloer hebben, omdat kurk deze optie niet biedt. Dan kan je beter voor een andere vloer gaan dan deze.

novilon vloer

Een novilon vloer is ideaal op het moment dat je bijvoorbeeld onder buren hebt. Het zijn vloeren die het contact met de vloer dempen. Je maakt op deze vloeren daardoor een heel stuk minder lawaai. Dit kan een goede aanwinst zijn als je zelf niet zo van het geluid houdt of de buren klagen. 

Natuurlijk heeft de vloer ook een prachtige uitstraling. Je kan de vloer in verschillende kleuren hebben. Over het algemeen is het bij deze vloeren niet moeilijk om hem te combineren met de rest in een woning. De vloer is namelijk een vrij neutrale kleur en niet een te harde kleur.

epoxy vloer

Een epoxy vloer kan voor bedrijven een goede optie zijn. Een epoxy vloer kan ook in een woonkamer gemaakt worden, maar dit is wel minder aannemelijk. Dit komt door het feit omdat het een gietvloer is. De vloer moet gegoten worden op de juiste plek en dan eerst uitharden. 

De vloer is wel naadloos, waardoor het extra makkelijk is om schoon te houden. Je hebt er dus niet veel onderhoud aan. Er kan vaak een coating over de epoxy vloer heen gemaakt worden om alle krassen en dergelijk op te vangen. Zo blijft de vloer mooi.

stenen vloer

Het is natuurlijk ook een optie om voor een stenen vloer te gaan. Een stenen vloer kan erg variëren, omdat er zoveel verschillende soorten stenen zijn. Het is vooral belangrijk dat de stenen bij de rest van het interieur passen dat ze op de juiste manier geplaatst worden.  

een stenen vloer plaatsen is wel erg lastig, omdat ze uiteraard vastgelijmd moeten zitten. Wanneer je dit niet goed doet, zal dit direct zichtbaar zijn. Daarom is het van groot belang dat je hier voldoende rekening mee houdt. Zo kan je wel met de woontrends mee, maar heb je de vloeren wel goed voor elkaar.

vloerbedekking

Als laatste optie zal je altijd nog voor vloerbedekking kunnen kiezen. Dit is een erg makkelijke en snelle ondergrond. Het is wel zo dat vloerbedekking vaak lastig schoon te houden is met kinderen of met huisdieren. Vloerbedekking trekt namelijk vaak vuil aan en dit wil je dan niet. 

Vloerbedekking kan wel in allerlei soorten en maten komen. Hierdoor heb je veel keuze. Daarnaast is de vloerbedekking vaak wat warmer in de winter dan dat bijvoorbeeld laminaat is. Je kan dan het beste kijken wat bij de rest van het interieur past en wat je zelf mooi vindt.