visgraat-tegels-keuken

Visgraat tegels in de keuken

Wil je je keuken graag van een make-over voorzien? Je kunt voor een geheel nieuwe keuken kiezen, maar je kunt ook bepaalde elementen in de keuken aanpassen. Ook bij het plaatsen van een nieuwe keuken zijn er bepaalde elementen waar je goed op moet letten. Eén van deze elementen zijn de keuken tegels.

Als je nieuwe tegels in je keuken wilt hebben, heb je veel keuze. Je kunt uit meerdere vormen, formaten, kleuren én patronen kiezen. Als je voor een modern patroon wilt gaan, kom je al snel bij visgraat uit. De visgraat tegels voor keuken zijn net zo populair als de welbekende visgraat vloer.

Inhoudsopgave

Met visgraat tegels in de keuken geniet je van veel voordelen:

  • Stijlvol. Met visgraat tegels creëer je een stijlvolle blikvanger in je keuken. De tegels staan prachtig, brengen een fraaie uitstraling met zich mee en passen ook nog eens bij alle soorten keukens. 
  • Perfect te combineren. Wat voor stijl heeft jouw keuken? En in welke kleur is jouw keuken uitgevoerd? Ongeacht wat de stijl of kleurstelling is, kun je de visgraat tegels perfect in je keuken integreren.
  • Voor elke muur geschikt. Ongeacht wat voor muur (of muren) je in je keuken hebt, kun je voor visgraat tegels kiezen. Deze tegels passen prima op een spatwand, maar ook op bijvoorbeeld een keukenwand in een open keuken.
  • Makkelijk te leggen. Kies je voor visgraat tegels in de keuken? Dan kies je voor het nodige gemak. Deze tegels zijn namelijk makkelijk te leggen, waardoor je ook nog kosten kunt besparen. Je kunt dit eventueel zelf doen, maar je kunt het ook uitbesteden aan een specialist. Doordat dit relatief simpel is, rekent een specialist hier in ieder geval niet de hoofdprijs voor.
  • In veel varianten te verkrijgen. Bij het uitkiezen van visgraat tegels voor in de keuken kun je alle kanten op. Je kunt deze tegels in meerdere kleuren aanschaffen, maar ook in meerdere stijlen. Daar vertellen we je hieronder graag van alles over!
Visgraat tegels keuken grijs

Visgraat tegels keuken grijs

Ben je voor in je keuken op zoek naar fraaie visgraat tegels? Kijk dan eens naar de tegels in een grijze tint. Deze kleur kun je perfect combineren, brengt een fraaie uitstraling met zich mee en is opvallend fraai.

Tevens is het fijn dat je uit meerdere grijze tinten kunt kiezen. Je kunt voor donkergrijze visgraat tegels gaan, maar ook voor lichtgrijze varianten. Ongeacht in welke kleur je keuken uitgevoerd is, kun je voor grijze tegels kiezen.

Heb je de wens om je keuken groter te laten ogen? Dan is het verstandig om voor lichtgrijze visgraat tegels te kiezen. Mocht je juist een knus gevoel in je keuken willen creëren, is het beter om voor een donkere grijze kleur te kiezen.

Visgraat tegels keuken zwart

Een zwarte keuken is wellicht gedurfd, maar is absoluut een aanrader. Een zwarte keuken is stijlvol, staat strak en is met alle soorten vloeren te combineren. Bovendien kun je in de zwarte keuken veel kanten op met de tegels.

Wil je echt een compleet zwarte keuken hebben? Dan kies je uiteraard voor visgraat tegels in het zwart. Deze tegels zijn volledig zwart, maar brengen dus wel het unieke patroon met zich mee. Ze vormen hiermee alsnog een soort van contrast ten opzichte van de rest van je zwarte keuken.

Deze tegels in het zwart zijn eveneens makkelijk schoon te houden. En je kunt de zwarte tegels ook in andere keukens verwerken. Heb je bijvoorbeeld een compleet witte keuken? Door in deze keuken zwarte visgraat tegels te plaatsen creëer je een fraai contrast. Al met al kunnen we stellen dat je met visgraat tegels voor in de keuken in het zwart alle kanten op kunt.

Groene visgraat tegels keuken

De standaardkleuren voor visgraat tegels in de keuken zijn toch wel grijs, wit en zwart. Zie je het alleen niet zitten om voor één van deze standaardkleuren te gaan? Dan is het aan te raden om eens naar groene visgraat tegels voor in de keuken te kijken.

Groen kom je in meer en meer huizen, maar ook in keukens, tegen. Dit komt onder meer door de eindeloze combinatiemogelijkheden. Groen is prachtig te combineren met lichtere kleuren, maar ook met donkere kleuren. En heb je in je woning bijvoorbeeld een bruine vloer? Dan passen groene visgraat tegels in de keuken hier absoluut bij.

Wat ook een groot voordeel is, is dat je uit heel veel groene tinten kunt kiezen. Je kunt voor bijvoorbeeld appeltjesgroen (opvallend!) gaan, maar ook voor donkergroen (stijlvol!). Doordat je zoveel keuze hebt, vind je in ieder geval altijd de perfecte groene visgraat tegels. Deze tegels passen mooi bij je keuken én bij de rest van je woning.

Visgraat-tegels-keuken-wit

Visgraat tegels keuken wit

Heb je een volledig witte keuken? Of heb je een zwarte keuken waarbij je contrast wilt creëren? In deze beide gevallen zijn visgraat tegels in het wit een ware aanrader.

Deze tegels brengen een unieke uitstraling met zich mee. Dat komt enerzijds door het visgraatpatroon en anderzijds door de witte kleur. Deze kleur is eveneens goed te combineren en staat uiteraard erg fraai. Bovendien zorgt deze kleur voor een optische vergroting van je keuken.

Wil je de witte tegels op de spatwand in je keuken plaatsen? Dat is eveneens prima mogelijk. Een kenmerk van visgraat tegels is namelijk dat je ze vrij makkelijk schoon kunt maken. Haal af en toe een vochtige doek over de tegels heen. Dat moet voldoende zijn om de tegels schoon te houden.

Stijlen voor visgraat tegels in keuken

Ongeacht wat voor keuken je hebt, zijn visgraat tegels aan te raden. Deze tegels geven een extra dimensie aan je keuken, staan prachtig en vormen dé eyecatcher.

Je moet echter wel op meerdere punten letten bij het uitkiezen van de tegels. Zo moet je goed naar de kleur kijken, maar ook naar de stijl. Hiermee doelen we niet op de stijl van de tegels, maar op de stijl van je keuken.

Heb je een keuken in Scandinavische stijl? Dan zijn andere stijlen visgraat tegels geschikt dan als je een industriële keuken zou hebben. Zorg er daarom voor dat je de stijl van je keuken en de visgraat tegels volledig op elkaar afstemt.

Tevens is het goed om naar het materiaal van de tegels te kijken. Je kunt voor keramische visgraat tegels kiezen, maar ook voor natuursteen tegels. Met natuursteenstegel kies je voor een natuurlijk product, waardoor elke tegel een nét iets andere uitstraling heeft. Met keramische tegels ga je voor duurzaamheid en een jarenlange fraaie uitstraling. Keramische tegels zijn bijvoorbeeld krasvast en zijn onderhoudsarm.

Welk formaat tegels zijn geschikt voor visgraat tegel wand in keuken?

Dit hangt volledig van je eigen wensen af. Wil je een traditionele uitstraling? Kies dan voor visgraat tegels van 10 bij 70 centimeter. Wil je echter een afwijkende uitstraling creëren? Dan kun je voor een kleinere dan wel grotere formaten kiezen. Ook de formaten 7,5 x 15 centimeter en 7,5 x 30 centimeter zijn populair.

Ons advies: kijk naar het gewenste geheel van de keuken. Op basis daarvan bepaal je moeiteloos wat het juiste formaat visgraat tegels voor in je keuken is. Op dit gebied bestaat in ieder geval geen goed of fout. Het hangt volledig van je eigen wensen en de stijl van je keuken af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *