Slaapkamer-kleuren

Dit zijn de beste slaapkamer kleuren!

De kleuren in je slaapkamer zijn van groot belang. Ze zijn bepalend voor je stemming en voor de uitstraling van de kamer. Met warme kleuren geniet je bijvoorbeeld van een gezellige slaapkamer, terwijl lichte kleuren je beter helpen te ontspannen. Hieronder vertellen we je graag alles over de beste slaapkamer kleuren.

Inhoudsopgave

Warme kleuren in slaapkamer

Warme kleuren in slaapkamer

In een slaapkamer doen warme kleuren het absoluut goed. Met warme kleuren op de muur geniet je bijvoorbeeld van meer gezelligheid en sfeer. De slaapkamer voelt knusser aan en je voelt je direct thuis in je slaapkamer.

Bovendien kunnen warme kleuren je helpen te ontspannen. Kun je zelf optimaal ontspannen als je op de bank onder een warm kleedje ligt? Dat effect kun je in je slaapkamer creëren door warme kleuren op de muren te verwerken.

Met warme kleuren kun je in je slaapkamer overigens meerdere kanten op. De muren zijn uiterst geschikt voor warme kleuren, maar ook het beddengoed. Kies bijvoorbeeld voor een dekbedovertrek met een warme kleur. Dit komt de sfeer, gezelligheid en uitstraling van je slaapkamer alleen maar ten goede.

Moet je ook nog oppassen met warme kleuren in je slaapkamer? Ja, kies altijd voor een beperkt kleurenpalet. Als je meerdere warme kleuren in je slaapkamer gaat mengen, ontstaat er een iets te wilde mix van kleuren. Dat doet het fraaie effect van de warme kleuren volledig geniet.

Voorbeelden van warme kleuren voor in de slaapkamer:

 • Rood
 • Geel
 • Oranje
 • Bruin
Rustgevende-kleuren-in-slaapkamer

Rustgevende kleuren in slaapkamer

Je slaapkamer is dé ruimte in je woning waarin je tot rust moet komen. Om van een perfecte nachtrust te genieten, moet je je slaapkamer naar wens maken. Investeer in een goed bed, maak de indeling van je slaapkamer naar je wens en kies voor rustgevende kleuren.

Rustgevende kleuren brengen een baken van rust met zich mee. Kies je in je slaapkamer bijvoorbeeld voor één of twee rustgevende kleuren? Zodra je je slaapkamer binnenkomt, voel je de slaap al opkomen. Je valt hierdoor sneller in slaap, je slaapt beter en je staat hierdoor ’s ochtends fitter/energieker op. Met rustgevende kleuren in je slaapkamer geniet je van belangrijke voordelen.

Kijk wel kritisch naar de rustgevende kleuren. Er bestaan namelijk meerdere rustgevende kleuren die nogal kil en saai ogen. Met dergelijke kleuren kleed je je slaapkamer eigenlijk niet op de gewenste manier aan. Mogelijk kun je daarom naar een prachtige combinatie van rustgevende- en warme kleuren kijken.

Verf één muur in een rustgevende kleur en één muur in een warme kleur. Door deze combinatie oogt je slaapkamer fraai, geniet je van de gewenste gezelligheid en geniet je van de gewenste serene rust. Grote kans dat je in zo’n slaapkamer snel in slaap valt en heerlijk slaapt.

Voorbeelden van rustgevende kleuren voor in de slaapkamer:

 • Blauw
 • Groen
 • Wit
 • Beige
 • Crème
Romantische-slaapkamer-kleuren

Romantische slaapkamer kleuren

Elke avond ga je naar je slaapkamer toe om tot rust te komen. Deze rust heb je nodig, heeft je brein nodig en heeft je lichaam nodig. Maar, in een slaapkamer kunnen ook spannende dingen plaatsvinden. Om deze zaken naar een hoogtepunt te brengen, kun je bewust voor romantische slaapkamer kleuren kiezen.

Met romantische slaapkamer kleuren maak je de ruimte een stuk romantischer. De liefde bloeit hiermee op, het wordt gezelliger tussen de lakens en je geniet meer en meer van je partner. 

Om een romantische slaapkamer te creëren, zou je met de juiste kleuren aan de slag moeten gaan. Je denkt hierbij mogelijk direct aan rood, maar ook oudroze is een prima voorbeeld van een romantische kleur. Een andere optie die je hebt, is licht geel. Deze kleur is zacht, is uniek in zijn soort en brengt een bepaald, rustig gevoel met zich mee. Dit komt de romantiek mogelijk ook ten goede.

Heb je de wens om een romantische slaapkamer in te richten? Richt je dan niet alleen op de kleuren aan de muur. Om je slaapkamer nog romantischer te maken, zou je ook je bed leuk op moeten maken. Leg bijvoorbeeld fraaie kussens op je bed, leg een sprei op je bed of kleed je bed op een andere manier aan. Sowieso is het aan te raden om te investeren in een goed bed; dit komt de romantiek ook alleen maar ten goede.

Nog een bonustip: ook met verlichting kun je een hoop doen in je romantische slaapkamer. Je kunt hiermee de romantiek verhogen en de nadruk op de romantische kleuren in je slaapkamer richten.

Voorbeelden van romantische kleuren voor in de slaapkamer:

 • Rood
 • Oudroze
 • Licht geel
 • Pasteltinten
Lichte-kleuren-in-slaapkamer

Lichte kleuren in slaapkamer

Heb je geen al te grote slaapkamer? Om de ruimte groter te laten ogen, is het aan te raden om voor lichte kleuren in de slaapkamer te kiezen. Lichte kleuren laten een ruimte groter ogen en laten de ruimte ook ‘zachter’ ogen. De slaapkamer voelt hierdoor gezelliger, sfeervoller en fijner aan.

Het fijne is dat je uit heel veel lichte kleuren voor in je slaapkamer kunt kiezen. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een witte muur, een crèmeachtige muur of een beige muur. Deze kleuren zijn uiterst licht te noemen en brengen een bepaalde sfeer met zich mee.

Breng je liever iets meer kleur in je slaapkamer aan? Dat doe je met bijvoorbeeld licht geel, licht blauw, licht groen, licht rood, licht roze en licht oranje. In principe kun je elke kleur in een lichte tint perfect in je slaapkamer aanbrengen. Hierbij is het advies ook om eens naar de pastel- en aardse tinten te kijken. Deze tinten brengen een unieke, fraaie en warme uitstraling met zich mee. Ondertussen zijn deze tinten ook nog licht, waardoor ze je slaapkamer groter laten ogen.

Donkere kleuren slaapkamer

Donkere kleuren in slaapkamer

Heb je de wens om je slaapkamer op een knusse manier in te richten? Dan kun je het beste voor donkere kleuren in je slaapkamer kiezen. Donkere kleuren laten de ruimte kleiner ogen, waardoor de ruimte automatisch kleiner oogt. 

Wel moet je goed oppassen met donkere kleuren in je slaapkamer. Breng je op elke muur in je slaapkamer een donkere kleur aan? Dan wordt de ruimte optisch te klein en té donker. Het advies is dan ook om de donkere kleuren op de juiste manier in je slaapkamer te doseren.

Eén van de beste opties die je hiervoor hebt, is om lichte- en donkere kleuren met elkaar te combineren. Hiermee creëer je een fraai contrast in de slaapkamer, waarbij de donkere kleuren het beste opvallen.

De beste slaapkamer kleuren

 • Groen: de vele groene tinten doen het altijd goed in een slaapkamer. Je kunt hierbij denken aan saliegroen, olijfgroen, mintgroen en de vele andere tinten. Al deze tinten zijn een ware aanwinst voor je slaapkamer.
 • Blauw: blauw is eveneens één van de beste slaapkamer kleuren. Deze kleur ademt veel sfeer uit en is in heel veel tinten te verkrijgen. Variërend van heel licht blauw tot aan donker blauw. Met deze kleur kun je dan ook veel kanten op in je slaapkamer.
 • Geel: geel is een unieke kleur. Deze kleur ademt veel sfeer uit, maar kan ook erg zacht zijn. Mede hierom is geel een prima kleur om in je slaapkamer te verwerken.
 • Neutrale kleuren: met de neutrale kleuren kleed je een slaapkamer perfect aan. Deze neutrale kleuren combineer je prima met andere kleuren: grijs, beige, room, taupe, karamel en wit.

 

Er zijn ook een paar kleuren waar je mee op moet passen. Rood is een prachtige kleur, maar kun je associëren met geweld. Kies daarom nooit voor felrood, maar voor een zachtere tint rood. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld donkergrijs; deze kleur brengt een ietwat kille uitstraling met zich mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *