Scandinavisch interieur

Scandinavisch interieur; Zo creëer je dit!

Wil je graag je woning opnieuw inrichten? Eén van de belangrijkste knopen die je door moet hakken, heeft betrekking op de interieur stijl. De nodige huishoudens gaan op dit moment voor een Scandinavisch interieur. Deze stijl is kenmerkend, brengt een prachtige uitstraling met zich mee en is geheel naar eigen wens aan te kleden.

Inhoudsopgave

Kenmerken Scandinavisch interieur

Kenmerken Scandinavisch interieur

Een Scandinavisch interieur is aan hoofdzakelijk vijf kenmerken te herkennen:

  • Strakke lijnen + minimalistische meubels. In een Scandinavisch interieur draait alles om strakke lijnen. Om deze strakke lijnen te verkrijgen, is het logisch om voor minimalistische meubels te kiezen. Deze meubels zijn strak vormgegeven, waardoor het gehele interieur strak oogt.
  • Veel natuurlijke materialen. Bij een Scandinavisch interieur is het ook gebruikelijk om voor natuurlijke materialen te kiezen. Hierbij draait het met name om hout. De keuze voor minimalistische meubels van hout is dan ook de beste keuze.
  • Licht interieur. Een Scandinavisch interieur kenmerkt zich ook door een lichte kleurstelling. Indien je tussen een donkergekleurde- en licht gekleurde bank kunt kiezen, is bij een Scandinavisch interieur de keuze voor de lichtgekleurde bank de meest gebruikelijke. Daarnaast is het bij zo’n interieur gebruikelijk dat er sprake van veel lichtinval is.
  • Simpele accessoires. Bij een Scandinavisch interieur horen simpele accessoires. Het doel van de accessoires is niet om op te vallen, maar juist om een extra detail aan het interieur te geven. De focus blijft hierdoor op de strakke lijnen liggen.
  • Zachte en natuurlijke kleuren. Zoals hierboven al aangegeven, is het aan te raden om voor lichte kleuren te gaan. Daar kunnen we nog het volgende aan toevoegen: in een Scandinavisch interieur horen zachte en natuurlijke kleuren.

Scandinavisch interieur pastel

Ben je op zoek naar de juiste kleuren voor in een Scandinavisch interieur? Mogelijk kun je dan eens naar de pasteltinten kijken. Deze tinten hebben een zachte uitstraling, zijn licht van kleur en zijn perfect te verwerken in een dergelijk interieur.

Het fijne is dat je uit meerdere pasteltinten kunt kiezen. Je hebt heel licht pastel, maar ook iets donkerder pastel. Door voor de juiste tint te kiezen, maak je je interieur kleuren in ieder geval volledig naar wens. Daarbij is het ook een groot voordeel dat je de kleur perfect met andere kleuren kunt combineren.

Scandinavisch interieur woonkamer

Scandinavisch interieur in de woonkamer

Heb je de wens om je woonkamer in de Scandinavische stijl in te richten? Begin dan alvast met het schilderen van de muren in de woonkamer. De muren moeten licht van kleur zijn en moeten zacht voor het oog zijn.

Vervolgens is het aan te raden om voor minimalistische meubels te kiezen. Hierbij ligt de focus ook op zachte kleuren. Kies bijvoorbeeld voor een bank in een zachte tint. Ook is het advies om niet al te veel accessoires in de woonkamer te verwerken. Dat gaat immers ten koste van de strakke lijnen.

Uiteraard is het ook ‘zaak’ om hout in de woonkamer te verwerken. Dit kun je bij de meubels doen, maar kun je ook bij details doen. Zo is het wellicht erg fraai om een houten balk aan het plafond te bevestigen. Dit moet maar net in je huis passen, maar het is een mooi detail bij een Scandinavisch interieur.

Scandinavisch-interieur-keuken

Scandinavisch interieur in de keuken

Ook je keuken kun je op een Scandinavisch manier inrichten. Dit doe je onder meer door veel zachte en lichte tinten te gebruiken. Je kunt hierbij specifiek voor wit gaan, maar ook voor bijvoorbeeld crème of één van de vele pasteltinten. 

Verder is het advies om ook in de keuken met strakke lijnen te werken. Dit betekent onder meer dat je zo min mogelijk prullaria op het aanrechtblad neer moet zetten. Verder betekent dit ook dat je niet al te veel accessoires in je keuken kwijt kunt.

Uiteraard heb je ook nog met de materiaalkeuze in de keuken te maken. Het advies is om voor een keuken van hout te kiezen. Dit past nu eenmaal bij de Scandinavische stijl. Spreekt hout jou niet helemaal aan? Kijk dan of je andere natuurlijke materialen in de keuken kunt verwerken.

Scandinavisch-interieur-slaapkamer

Scandinavisch interieur in de slaapkamer

Je slaapkamer is de plek waar je heerlijk tot rust kunt/wilt komen. Om dat voor elkaar te krijgen, is het aan te raden om je slaapkamer op een Scandinavische manier in te richten. 

Door voor deze stijl te kiezen, geniet je van een heerlijke rust in je slaapkamer. De kleuren zijn zacht, de kleuren zijn rustgevend en de slaapkamer oogt lekker strak. Dit komt je nachtrust alleen maar ten goede.

Wil je graag je slaapkamer in de Scandinavische stijl inrichten? Dan is het ook zaak om de 5 bovenstaande kenmerken als leidraad te houden. Aan de hand van deze kenmerken kun je in principe elke ruimte op een Scandinavisch manier inrichten.

Kleuren Scandinavisch interieur

In een Scandinavisch interieur horen lichte kleuren. Hierbij valt op dat wit in veel gevallen de boventoon voert. Deze witte kleur vul je aan met andere tinten, waaronder aardetinten, pastel tinten en verschillende grijze tinten.

Iets waar je ook nog voor kunt kiezen, zijn felle kleuren. Met felle kleuren kun je een fraai contrast creëren, maar dat is niet gebruikelijk. Het is gebruikelijker om voor pastel tinten te kiezen. Dat zie je in bijvoorbeeld Denemarken en Zweden veelvuldig naar voren komen.

Planten-Scandinavisch-interieur

Planten in een Scandinavisch interieur

In een Scandinavisch interieur horen planten thuis. Waarom? Omdat je in een Scandinavisch interieur ruimte vrij moet maken voor natuurlijke materialen. Planten zijn volledig natuurlijk, waardoor dit perfect past in een dergelijk interieur.

In een Scandinavisch interieur kun je uit veel soorten planten kiezen. Eén van de beste opties die je hebt, zijn tropische planten. Met deze planten kun je een fraai contrast in je interieur verwerken. Daarnaast is het aan te raden om voor meerdere soorten planten te kiezen. Zorg er wel voor dat je kiest voor planten met een strakke vorm.

Wat is een Scandinavisch interieur?

Een Scandinavisch interieur is een interieur dat aan de volgende kenmerken voldoet:

  • Lichte en natuurlijke kleuren. In een Scandinavisch interieur horen lichte en natuurlijke kleuren thuis. Denk hierbij aan pasteltinten, wit, grijze tinten en andere lichte tinten.
  • Strakke lijnen. In een Scandinavisch interieur horen strakke lijnen. Deze lijnen kun je op een fraaie manier in het interieur verwerken.
  • Simpele accessoires. Het advies is ook om simpele accessoires in je interieur te verwerken. Kies in ieder geval voor niet al teveel accessoires.
  • Natuurlijke materialen. Niet alleen natuurlijke kleuren horen in een Scandinavisch interieur, maar ook natuurlijke materialen. Zo is het voor de hand liggend om voor hout te kiezen.
  • Minimalistische meubels. Het is tot slot belangrijk dat je voor minimalistische meubels kiest. Deze meubels passen volledig bij de bovengenoemde kenmerken; strakke lijnen en lichte kleuren.

Welke vloer past bij een Scandinavisch interieur?

In een Scandinavisch interieur is het voor de hand liggend om voor hout te kiezen. Hout is een natuurlijk materiaal, waardoor dit perfect in een dergelijk interieur past.

Bij een houten vloer kun je ook nog met meerdere kleuren variëren. Je kunt voor een normale bruine houten vloer kiezen, maar ook een witte houten vloer. Het belangrijkste is dat de natuurlijk oogt en in een lichte kleur uitgevoerd is. 

Om iets meer ‘leven’ aan de houten vloer mee te geven, kun je op deze vloer een vloerkleed neerleggen. Kies bijvoorbeeld voor een lichtgrijs of roze kleed, zodat de gehele kleurstelling in balans blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *