Prullenbak-2-vakken

Prullenbak 2 vakken; Perfect om afval te scheiden!

Afval scheiden; het is iets waar je eigenlijk niet meer aan kunt ontkomen. Als elk huishouden in ons land het afval zou scheiden, zou dit een flinke verbetering voor het afval zijn. Wil je hier graag je steentje aan bijdragen? Dan is het aan te raden om een prullenbak met 2 vakken te kopen.

In dit artikel vertellen wij je graag van alles over de prullenbakken met 2 vakken. Dit trappen we graag af door het benoemen van de voordelen: 

  • Je kunt het afval perfect scheiden. Door voor een prullenbak met 2 vakken te kiezen, kun je direct het afval perfect scheiden. Dit doe je op een snelle en gemakkelijke wijze; het enige dat je moet doen, is het afval in de juiste prullenbak te gooien.
  • Je geniet van een forse inhoud. Bij de meeste prullenbakken met 2 vakken ben je van een forse inhoud verzekerd. Dit betekent dat je het nodige afval weg kunt gooien, zonder dat je regelmatig de zak hoeft te vervangen.

Spreken deze voordelen je aan? Dan is het zaak om op zoek naar de beste prullenbak met 2 vakken te gaan. Hieronder voorzien wij je graag van de gewenste inspiratie.

Inhoudsopgave

Prullenbak-2-vakken-60-liter

Prullenbak 2 vakken 60 liter

Eén van de populairste variant is een prullenbak met 2 vakken met een inhoud van 60 liter. Dankzij deze inhoud kun je niet alleen het nodige vuil opbergen, maar hebben beide vakken meer dan voldoende inhoud. Zo is het mogelijk om het nodige plastic weg te gooien, waarna dit plastic op de juiste manier gerecycled kan worden.

Wil je zo’n prullenbak kopen? Dan is het goed om te weten dat je meer dan voldoende keuze hebt. Meerdere merken hebben namelijk zo’n prullenbak ontworpen, waarbij beide vakken een inhoud van 30 liter hebben. Een inhoud van 60 liter is overigens voor de meeste huishoudens meer dan voldoende.

Heb je echter een klein huishouden? Dan kun je ook voor een kleinere prullenbak kiezen. Als je echt een groot huishouden hebt, kun je ook nog naar een maatje groter kijken. In de meeste gevallen is een inhoud van 60 liter echter prima.

Prullenbak met 2 vakken in zwart

Waar wil je je nieuwe prullenbak met 2 vakken zetten? Voordat je de beste prullenbak met 2 vakken kunt kopen, is dat een belangrijke vraag om goed naar te kijken. Wij raden je in ieder geval aan om de kleur van de prullenbak op de betreffende ruimte af te stemmen.

Grote kans dat je uitkomst bij een prullenbak met 2 vakken in het zwart. Zwart is nu eenmaal met veel andere kleuren en stijlen te combineren. Dit betekent dat je de prullenbak naadloos in het interieur kunt verwerken, waardoor ‘ie niet eens heel erg opvalt. Door de zwarte kleurstelling oogt zo’n prullenbak overigens van zichzelf al erg strak.

Inbouw prullenbak 2 vakken

Inbouw prullenbak met 2 vakken

Wat voor keuken heb je precies? Voordat je een prullenbak met 2 vakken kunt kopen, is dat een belangrijke vraag om naar te kijken. Als je in je keuken ruimte hebt, is het mogelijk om voor een inbouw prullenbak met 2 vakken te kiezen. Dit betekent dat je van twee voordelen geniet:

  • Je werkt de prullenbak op een fraaie manier weg. Zeker als je voor een keuken met strakke uitstraling bent gegaan, is dit een belangrijk voordeel. Door de prullenbak volledig uit het zich weg te werken, oogt je keuken simpelweg nog fraaier.
  • Je benut de aanwezige ruimte optimaal. Dit houdt onder meer in dat je de ruimte ín je keukenkastjes optimaal benut. De ruimte die je hierdoor in de keuken zelf overhoudt, kun je ook nog eens nuttig besteden.

Heb je oren naar de aanschaf van een inbouw prullenbak met 2 vakken? Zorg er dan wel voor dat je heel goed naar de afmetingen kijkt. Lang niet alle inbouw prullenbakken zijn namelijk voor in elke keuken geschikt.

Prullenbak 2 vakken met sensor

Heb je interesse om een prullenbak met 2 vakken te kopen? Als je zo min mogelijk omkijken naar deze prullenbak wilt hebben, is de aanschaf van een prullenbak met 2 vakken en een sensor aan te raden. Dankzij de sensor hoef je de deksels van de prullenbak niet meer handmatig open te doen.

Het enige dat je hoeft te doen, is een beweging voor de sensor te maken. De sensor registreert dit direct en doet direct het deksel open. Of hierbij 1 of 2 deksels geopend worden, hangt af van het soort prullenbak. 

Wil je graag een prullenbak met 2 vakken met sensor kopen? Dan is het zaak om goed naar het bovengenoemd verschil te kijken. Daarbij moet je ook voor jezelf bepalen of je graag wilt dat 1 vak open gaat of dat direct beide vakken opengaan.

Prullenbak afvalscheiding met 2 vakken

Hoe kun je nou het afval op de beste manier in een prullenbak met 2 vakken scheiden? Dit doe je door beide vakken voor één specifiek soort afval te gebruiken.

Je kunt het beste onderscheid maken tussen restafval en plastic. Alle plastic verpakkingen en dergelijke doe je bijvoorbeeld in de rechterbak van de prullenbak. Al het andere soort afval, het restafval dus, kun je vervolgens in de linkerbak doen. Je bent hierdoor in staat om het plastic perfect te scheiden, waardoor dit plastic op de juiste manier gerecycled kan worden.

Grote-prullenbak-met-2-vakken

Grote prullenbak met 2 vakken

Heb je dagelijks met de nodige hoeveelheid afval te maken? Of woon je met de nodige mensen samen? In deze gevallen is het aan te raden om voor een grote prullenbak met 2 vakken te kiezen. Bij het uitkiezen van zo’n prullenbak moet je op twee punten goed letten:

  • Exacte inhoud. Wat is nou de precieze inhoud van de grote prullenbak met 2 vakken? Dit moet je goed nagaan én moet je goed afstemmen op je huishouden en de hoeveelheid afval dat je weggooit.
  • Exacte afmetingen. Voor een grote prullenbak met 2 vakken moet je uiteraard in je woning wel ruimte nodig hebben. Bepaal daarom eerst waar je de prullenbak neer wilt zetten, waarna je gericht naar de mogelijke afmetingen kunt kijken.

Is een prullenbak met 2 vakken aan te raden?

Ja, een prullenbak met 2 vakken is absoluut aan te raden. Je maakt het scheiden van afval een stuk makkelijker, waardoor je hier nog minder omkijken naar hebt. Dit komt bovendien het milieu ten goede. Wij zouden graag zien dat elk huishouden voor een prullenbak met 2 vakken zou kiezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *