Gunmetal-kraan

Gunmetal kraan: Een fraaie kraan met een unieke kleur!

Ben je voor je keuken of badkamer op zoek naar een nieuwe kraan? Gaat je voorkeur hierbij uit naar een fraaie kraan met een unieke kleur? Dan kun je eigenlijk niet om een gunmetal kraan heen. Deze kleur, gunmetal, kwam een paar jaar geleden opzetten en is sindsdien niet meer weg te denken uit het aanbod.

Met een gunmetal kraan haal je een unieke kraan in huis. Dit is puur aan de kleur te danken. Deze kleur is op zichzelf al prachtig, maar is ook nog eens fraai te combineren. Ongeacht voor welke keuken- of badkamer stijl je gaat, kun je in je ruimte een kraan in het gunmetal verwerken.  

Daarnaast is het een voordeel dat je uit meer en meer kranen kunt kiezen. Meer en meer fabrikanten hebben er namelijk voor gekozen om kranen in het gunmetal uit te voeren. Dat levert jou een hoop mogelijkheden op. Om je hier een betere indruk van te geven, bespreken we hieronder graag verschillende soorten gunmetal kranen.

Inhoudsopgave

Gunmetal kraan badkamer

Gunmetal kraan in badkamer

Het is lastig om de kleur gunmetal met woorden te omschrijven. Het lijkt enerzijds op donkergrijs, terwijl het anderzijds op zwart lijkt. Deze unieke kleur zit hier echter tussenin. Het is niet helemaal donkergrijs, maar het is ook niet helemaal zwart. Juist door deze unieke kleur is een gunmetal kraan in je badkamer een geweldige optie.

In wat voor kleur heb je je badkamer uitgevoerd? Of in welke stijl in je badkamer uitgevoerd? Ongeacht wat de uitstraling van je badkamer is, kun je prima voor een gunmetal kraan kiezen. Dit is te danken aan de hierboven besproken kleur, maar ook aan de afwerking. De kleur is namelijk in veel gevallen van een matte afwerking voorzien, waardoor de kraan nóg stoerder oogt.

Wil je een gunmetal kraan voor in je badkamer aanschaffen? Dan is het zaak om op nog veel meer aandachtspunten te letten. Wat voor vorm moet de kraan bijvoorbeeld hebben? Hoe groot moet de kraan bij voorkeur zijn? En over welke handige extra’s – of welk soort bediening – moet de gunmetal kraan beschikken? Dit zijn enkele belangrijke vragen waar je even goed naar moet kijken.

Kies je voor een gunmetal kraan in de badkamer? Dan geniet je van nog een belangrijk voordeel: deze kleur is krasbestendig. Zelfs als je jarenlang van de gunmetal kraan gebruik maakt, blijft de kraan zijn fraaie uitstraling behouden.

Gunmetal-spoelbak-en-kraan

Gunmetal spoelbak en kraan

Ben je onder de indruk van de kleur gunmetal? Dat is goed voor te stellen. Je bent bovendien niet de enige. Meer en meer huishoudens geven de voorkeur aan deze kleur. En daar spelen de fabrikanten/merken dan weer graag op in.

Dit is onder meer in het huidige aanbod te zien. Je kunt namelijk voor een losse gunmetal kraan kiezen, maar je kunt ook voor een gunmetal spoelbak en kraan kiezen. Door voor een compleet geheel in het gunmetal kiezen, maak je je badkamer nóg fraaier.

Ook bij zo’n combinatie geniet je van de hierboven genoemde voordelen. Dit betekent onder meer dat je van een onwijs fraaie uitstraling verzekerd bent. Dit betekent ook dat je een gunmetal spoelbak en kraan in elke keuken kunt verwerken. Ongeacht voor welke kleurstelling of stijl je bent gegaan.

Tot slot betekent dit ook dat je jarenlang van deze spoelbak geniet. Zoals hierboven al aangegeven, is dit materiaal/deze kleur bestand tegen krassen. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat je spoelbak (of kraan) snel beschadigd raakt.

Selsiuz-kokend-water-kraan-gunmetal

Selsiuz kokend water kraan in gunmetal

Ben je op zoek naar een veelzijdige kraan voor in je badkamer? En gaat je voorkeur hierbij uit naar een fraaie kraan in de kleur gunmetal? Dan kun je niet om de Selsiuz kokend water kraan gunmetal heen. Deze kraan is in 5 kleuren te verkrijgen, waaronder gunmetal.

Niet alleen deze kleur is fraai, maar ook de gehele uitstraling van de kraan. De kraan ziet er strak uit en past in tal van keukenstijlen. Daarbovenop komt nog eens dat je met deze kraan van de nodige mogelijkheden geniet. Deze kraan geeft namelijk kokend water, warm water en koud water. Ongeacht wat voor water je voor je drankjes (of het koken) nodig hebt; de Selsiuz kokend water kraan gunmetal biedt het gewenste water.

Gunmetal kraan van Quooker

Gaat je voorkeur uit naar een gave kraan van het merk Quooker? Ook bij dit merk heb je de keuze voor een gunmetal kraan. Wat voor het merk Selsiuz geldt, geldt eigenlijk ook voor het merk Quooker:

  • Met deze kraan geniet je van de nodige voordelen. Je kunt koud water uit de kraan laten komen, maar ook warm- en kokend water. Bovendien is een Quooker kraan in staat om alleen de juiste hoeveelheid water te leveren. Je gaat hiermee verspilling van water efficiënt tegen.
  • Met deze kraan geniet je van de fraaie uitstraling. Net zoals de kraan van Selsiuz is ook de kraan van Quooker erg fraai vormgegeven. Dit geldt voor de algehele vorm, maar ook voor de kleurstelling. Je kunt deze kraan met een gerust hart een prominente plek in je keuken geven.

Lanesto gunmetal kraan

Bij het uitkiezen van een keukenkraan moet je op tal van punten letten. Eén van de belangrijkste punten is het soort kraan. Wil je voor een kokend water kraan gaan? Kies dan voor één van bovengenoemde varianten. Wil je graag voor een keukenmengkraan gaan in gunmetal? Kies dan voor de Lanesto gunmetal kraan.

Deze gunmetal kraan is op een stijlvolle en strakke manier vormgegeven. Bovendien beschikt de kraan over slechts één hendel. Met deze ene hendel is het mogelijk om zowel koud- als warm water uit de kraan te laten stromen. Ten opzichte van de bovenstaande kranen is de Lanesto gunmetal kraan ook nog een stuk voordeliger.

Brauer kranen in gunmetal

Op het moment van schrijven bieden veel merken een gunmetal kraan aan. Dit geldt voor bovengenoemde merken, maar geldt ook zeker voor het merk Brauer. Dit merk heeft er als het ware een sport van gemaakt om zoveel mogelijk kranen in het gunmetal uit te voeren.

Het gaat hierbij om allerlei kranen voor in de badkamer. Deze kranen zijn stijlvol vormgegeven, zijn van een uitmuntende kwaliteit en worden door Brauer in het gunmetal uitgevoerd. Overigens biedt dit merk deze kranen ook nog in meerdere kleuren aan. De gunmetal kranen staan, volgens het merk zelf, in ieder geval erg fraai in een industriële badkamer.

Grohe gunmetal kraan

Uiteraard mag het merk Grohe in dit artikel ook niet ontbreken. Dit is één van de grootste merken op het gebied van sanitair; dit merk biedt nu zelfs gunmetal kranen aan voor op een wastafel. Met deze gunmetal kranen van Grohe breng je het beste van meerdere werelden bij elkaar.

Je geniet namelijk van de kwaliteit van Grohe én van de fraaie kleur gunmetal. Bovendien zijn de kranen van Grohe op een fijne manier te bedienen. Je geniet al met al jarenlang van een Grohe gunmetal kraan in je badkamer.

Vraag 1: hoe maak je gunmetal schoon?

Voor gunmetal schoonmaken hoef je geen bijzondere schoonmaakmiddelen te gebruiken. Als je een mild schoonmaakmiddel met warm water mengt, krijg je het perfecte sopje. Maak met een vochtig doekje de kraan schoon en geniet snel weer van de fraaie (en kenmerkende) kleur. Pas in ieder geval op met allerlei chemische schoonmaakmiddelen. Die maken vaak meer dan kapot dan dat ze de kraan goed doen.

Vraag 2: bij wat voor interieur past gunmetal?

Gunmetal past bij allerlei soorten interieurstijlen. Het past bij een industrieel interieur, maar ook bij een modern of tijdloos interieur. Juist door de kleur is het mogelijk om deze kraan met allerlei andere kleuren te combineren. En daardoor past deze kleur bij uiteenlopende interieurstijlen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *