Badkamermeubel met waskom

Badkamermeubel met waskom

Vind je je huidige badkamer niet meer van deze tijd? Is je huidige badkamermeubel beschadigd geraakt? Of zijn je wensen door de jaren heen veranderd? Dit zijn prima redenen om naar een nieuw badkamermeubel op zoek te gaan. Daarbij is het aan te raden om vooral naar een badkamermeubel met waskom te kijken. 

Heb je veel ruimte in je badkamer? Dan kun je zelfs voor een badkamermeubel met twee waskommen kiezen. In dat geval kunnen twee personen zich tegelijkertijd opfrissen. Ook hieruit blijkt in ieder geval dat je voldoende keuze hebt.

Inhoudsopgave

Waarom een badkamermeubel met waskom aan te raden is? Daar zijn meerdere redenen voor:

 • Je slaat twee vliegen in één klap. Door voor zo’n badkamermeubel te kiezen, geniet je van een win-win situatie. Je geniet namelijk van een fraai badkamermeubel, maar ook van een fraaie waskom. De badkamermeubel is sowieso een aanvulling voor je badkamer.
 • Je geniet van een fraai geheel. Kies je voor een badkamermeubel met waskom? Zowel het meubelstuk als de waskom zijn dan in dezelfde stijl uitgevoerd. Dit betekent dat je met zo’n wastafelmeubel een fraai geheel in je badkamer creëert.
 • Het is een ware eyecatcher. Als je voor een badkamermeubel met waskom kiest, creëer je een heuse eyecatcher in je badkamer. Die eer is voornamelijk weggelegd voor de waskom, maar ook een badkamermeubel kan erg fraai zijn.
 • Je hebt uit veel varianten de keuze. Spreekt een wastafelmeubel met waskom je nu al aan? Dan is het fijn om te weten dat je uit veel varianten kunt kiezen. Om tot de juiste koop te komen, vind je hieronder aanvullende informatie.
Badkamermeubel-hout-met-waskom

Badkamermeubel van hout met waskom

Bij het inrichten van je nieuwe badkamer moet je belangrijke knopen doorhakken. Zo moet je goed kijken naar de stijl van je badkamer, maar ook naar het materiaalgebruik. Ben je er over uit dat je onder meer hout in je badkamer wilt verwerken? Dan is een badkamermeubel hout met waskom een heuse aanrader.

Een meubelstuk van hout is een geweldige aanvulling voor je badkamer. Dit komt onder meer doordat je dit materiaal perfect kunt combineren. Bovendien geniet je van het duurzame aspect. Het hout staat prachtig, is tegen vocht bestand en gaat jarenlang mee.

Daarbij geniet je ook nog van een bijpassende waskom. De waskom zelf is waarschijnlijk niet van hout uitgevoerd, waardoor je een prachtig geheel creëert. Hierbij moet je wel een keuze maken tussen een witte- en zwarte waskom. Dit zijn over het algemeen de kleuren die het meest gekozen worden.

Let overigens ook goed op aanvullingen op zo’n badkamermeubel. Je kunt een badkamermeubel hout met waskom ook nog inclusief een spiegel kopen. Aangezien deze spiegel in dezelfde stijl uitgevoerd is, creëer je al helemaal een fraai geheel.

Badkamermeubel met waskom 80 cm

Heb je een badkamer met normale afmetingen? Of heb je een relatief kleine badkamer? In beide gevallen is een badkamermeubel met waskom 80 cm aan te raden. Dit betekent dat de badkamermeubel 80 centimeter is. In het huidige aanbod is dit één van de gangbare afmetingen.

Met zo’n wastafelmeubel geniet je van meerdere voordelen. Zo is het prima mogelijk om dit badkamermeubel op een fraaie manier in je badkamer te verwerken. Zelfs als je hier niet al te veel ruimte voor hebt, leent een badkamermeubel van 80 cm zich hier prima voor.

Daarbij is het ook een groot voordeel dat je uit meerdere varianten kunt kiezen. Wil je bijvoorbeeld voor een houten badkamermeubel kiezen? Of gaat je voorkeur uit naar een hoogglans badkamermeubel in het wit van 80 cm breed? Dit zijn slechts twee voorbeelden van de vele soorten 80 cm badkamermeubels waar je voor kunt kiezen.

Let overigens goed op de hoogte van de badkamermeubel. Sommige varianten zijn ongeveer 50 centimeter hoog, terwijl andere varianten ongeveer 60 centimeter hoog zijn. Dit is onder meer bepalend voor de hoogte waarop je het meubelstuk aan de muur op moet hangen.

Badkamermeubel met waskom 100 cm

Heb je een grotere badkamer? Dan kun je wellicht beter kiezen voor een badkamermeubel met waskom 100 cm. Door deze 20 centimeter extra geniet je van extra voordelen:

 • Je geniet van meer opbergruimte. Dit komt vooral doordat de lades of het opbergvak 20 centimeter breder is/zijn. Dit stelt je in staat om meer toiletartikelen op te bergen.
 • Je geniet van een grotere waskom. Doordat de badkamermeubel 20 centimeter breder is, kan de wastafelkom ook groter uitgevoerd worden. Tevens heb je meer mogelijkheden qua kraan.
 • De badkamermeubel vormt nóg meer een eyecatcher. Doordat de badkamermeubel groter is, valt het ook meer op. Dit stelt je nog meer in staat om dit meubelstuk uit te laten groeien tot een eyecatcher in je badkamer.

 

Is dit dan altijd de beste optie? Nee, dat is niet het geval. Je moet er namelijk maar net ruimte voor hebben in je badkamer. En je moet mogelijk ook iets meer geld uitgeven voor een dergelijk badkamermeubel.

Badkamermeubel met 1 waskom

Badkamermeubel met 1 waskom

Heb je geen al te groot huishouden? Of denk je simpelweg aan 1 waskom genoeg te hebben? Dan sluit een badkamermeubel met 1 waskom prima op je wensen aan. Deze meubels zijn dus te verkrijgen in een breedte van 80- en 100 cm.

Om tot het beste badkamermeubel met 1 waskom te komen, zou je op meerdere punten moeten letten:

 • Materiaal. Van welk materiaal moet de badkamermeubel vervaardigd zijn? Je hebt uit meerdere materialen de keuze, dus stem dit materiaal goed op de stijl van je badkamer af.
 • Kleur. Uiteraard moet je goed naar de kleur kijken. Let goed op de kleur van de badkamermeubel, maar ook op de kleur van de waskom.
 • Vormgeving. Let heel goed op de vormgeving van de badkamermeubel en de waskom. Met name de waskom kan in talloze vormen en stijlen uitgevoerd zijn.
 • De opbergruimte. In een badkamermeubel kun je altijd spullen opbergen. Maar, hoe groot is de opbergruimte precies? Dit is per badkamermeubel verschillend. Doe hier daarom goed onderzoek naar. Denk ook op voorhand na over de spullen die je graag in dit meubelstuk op wilt (kunnen) bergen.
Badkamermeubel met dubbele waskom

Badkamermeubel met dubbele waskom

In niet alle situaties is 1 waskom voldoende. Heb je bijvoorbeeld een grote badkamer en/of een groot huishouden? Dan is het verstandiger om te kiezen voor een badkamermeubel met dubbele waskom.

Als je 2 waskommen hebt, neemt de badkamermeubel uiteraard nog meer ruimte in beslag. Dat is echter geen probleem, aangezien je van dubbel zoveel praktisch gemak geniet. Dankzij de 2 waskommen kunnen twee personen zich tegelijkertijd opfrissen. 

Spreekt een badkamermeubel met 2 waskommen je aan? Ga dan wel goed na of je hiervoor voldoende ruimte in je badkamer hebt. Als dit niet het geval is, is het beter om voor slechts 1 waskom te kiezen.

Ook bij zo’n badkamermeubel moet je goed naar bovenstaande punten kijken. Een ander punt van aandacht is de spiegel. Doordat je 2 waskommen hebt, zou je idealiter voor een grotere spiegel moeten kiezen. Of gaat je voorkeur uit naar 2 losse spiegels? Zorg er hoe dan ook voor dat de uitstraling van je spiegel bij de badkamermeubel en waskommen past.

Bij zo’n badkamermeubel moet je ook goed naar de opbergruimte kijken. Heb je bijvoorbeeld meerdere lades tot je beschikking? Of is de badkamermeubel op een andere manier samengesteld? Bepaal goed voor jezelf waar je behoefte aan hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *